Meet Bo

Vroeger organiseerde mijn moeder, eigenaresse van Jacky Hart mode en buurvrouw van Bij Bo, modeshows bij ons thuis. Op deze avonden werd de eettafel aan de kant geschoven en lag overal kleding en accessoires. Overdag vond ik het reuze interessant om daar tussen te snuffelen en liep ik met een veel te grote hoed op door het huis. ‘s Avonds zat ik stiekem op de trap om een glimp van alle drukte op te vangen. Later toen Jacky Hart van Egmond naar IJmuiden verhuisde vond ik het heerlijk om zo efficiënt mogelijk dozen met nieuwe collectie uit te pakken.

‘Op deze avonden werd de eettafel aan de kant geschoven en lag overal kleding en accessoires. Overdag vond ik het reuze interessant om daar tussen de snuffelen en liep ik met een veel te grote hoed op door het huis.’

Dit veranderde tijdens mijn middelbareschooltijd en heb ik als bijbaantje bij mijn vader in de slagerij gewerkt. Ondanks die voorkeur, heb ik altijd met plezier bij de modeshows van Jacky Hart geholpen. Mee op inkoop vond ik ook leuk, en dan vooral voor mezelf kijken natuurlijk.
Na de middelbare school kwam de keuze; Amsterdam Fashion Institute of Bedrijfskunde? Na ruim vier jaar met m’n hoofd in de boeken mag ik met trots zeggen dat ik de titel MSc. Business Administration aan de Vrije Universiteit heb behaald (31 augustus 2013). Meteen kwam de grote vraag; EN NU? Ik wilde gaan ondernemen, dat was één ding wat zeker was.

Bij Bo

‘Binnen een half jaar stond er een volledig verbouwde winkel genaamd Bij Bo (2 april 2014). Dat was snel, héél snel.’

Geïnspireerd door mijn moeder (plus de rest van mijn ondernemende familie) en de ervaring die ik toch van jongs af heb meegekregen, was het een logische stap om te gaan ondernemen in de mode. Het begon met een webshop, maar na een aantal weken ontstond het idee van een fysieke winkel. Binnen een half jaar stond er een volledig verbouwde winkel genaamd Bij Bo (2 april 2014). Dat was snel, héél snel.

Inmiddels vind ik steeds meer mijn plek, ontdek ik meer mogelijkheden en wordt mijn visie en doel steeds duidelijker. Bij Bo is voor mij niet alleen een winkel met de leukste mode waarmee we onze klanten blij kunnen maken. Bij Bo is een onderneming waarmee ik verschillende events in de winkel organiseer, denk aan een modeshow, walking dinner, high tea, ladies night en dagen waarop we een specifiek merk in de spotlight zetten. Daarnaast probeer ik samen te werken met andere lokale ondernemers, om daar samen sterker uit te komen. Een voorbeeld is de Sport & Health Challenge, powered by Floor Kok.

‘Bij Bo is voor mij niet alleen een winkel met de leukste mode waarmee we onze klanten blij kunnen maken.’

Er zijn altijd lopende projecten waarvan ik ontzettend enthousiast word. Al die projecten draaien uiteindelijk om één ding: onze klanten een dynamisch en vernieuwend concept aanbieden! De winkel vol met mode is daarvan het middelpunt. Ik doe er alles aan om een trendy collectie neer te zetten die veelzijdig en toegankelijk is, voor ieder wat wils. Kleding waarin je er niet alleen geweldig uitziet, maar waarin je je ook altijd en overal fantastisch voelt – of je nu naar kantoor gaat, een zakendiner hebt, bent uitgenodigd voor een feest of een dag aan het strand doorbrengt. En dat willen we allemaal, toch?

Veel liefs,
Bo